A kategóriájában világelsőként mutatkozott be a SMOG-P, a legkisebb működő műhold, mindössze egy Rubik-kocka méretében megvalósítva. A sikeres küldetés folytatásaként egy új, 3PQ méretű műholdon kezdett dolgozni a villamosmérnök hallgatókból és oktatókból álló csapat, melyen az alaprendszereken és a saját kísérleteken kívül több más egyetem kísérletei is megtalálhatók.

A projekt fő küldetése a SMOG-okéhoz hasonlóan az elektromágneses spektrum vizsgálata, most azonban rendkívül széles tartományban, 30 MHz-től 2,6 GHz-ig, mindössze egyetlen mérőantennával. A keletkezett adatmennyiséget egy új, szélessávú rádióadó segítségével fogja a műhold továbbítani a Földi állomásnak, melyhez szükséges egy mágneses helyzetstabilizáló rendszer, melynek része az optikai, mágneses és mozgás alapú helyzet meghatározó rendszer, amik szintén nagy kihívások elé állítják a csapatot.

Kutatási újdonságként megtalálható a fedélzeten egy kisteljesítményű GPS alapú jeladó, mely a radarok mérési pontatlanságából eredő pályabecslést hivatott kiküszöbölni, főként a küldetés elején. Ezen kívül egy hajók követésére alkalmas AIS vevő is helyet kapott, mely a szárazföldtől távol eső tengerjárók követésében játszik fontos szerepet.

A felbocsátás előrelátható időpontja 2022 vége, mely rendkívül gyors fejlesztési és tesztelési tempót kíván a csapat részéről.